OБАВЕШТЕЊЕ О ДОНЕТОМ РЕШЕЊУ ДА НИЈЕ ПОТРЕБНА ИЗРАДА СТУДИЈЕ О ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ ЗА ПРОЈЕКАТ „РЕКОНСТРУКЦИЈА ФАБРИКЕ ВОДЕ У ТОПЛОМ ДОЛУ“

 01. јул 2024.


На основу члана 10. став 7. и члана 29. Закона о процени утицаја на животну средину („Сл.гл.РС“,бр.135/04 и 36/09)

 

ОДЕЉЕЊЕ ЗА УРБАНИЗАМ, СТАМБЕНО-КОМУНАЛНЕ,ГРАЂЕВИНСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ,  ПОСЛОВЕ

ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ СУРДУЛИЦА

 

Објављује

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

 

O донетом Решењу да није потребна  израда Студије о  процени утицаја на животну средину за пројекат „Реконструкција фабрике воде у Топлом Долу“

 

  1. Одељење за урбанизам,  стамбено-комуналне, грађевинске и имовинско-правне

послове, на захтев који је поднело CCHBC, Предузеће за производњу и промет воде Власинка д.о.о. Београд (Земун), спровело је поступак одлучивања о потреби израде студије о процени утицаја на животну средину за пројекат „Реконструкција фабрике воде у Топлом Долу на к.п. бр. 3162 КО Топли До, општина Сурдулица, ради побољшања енергетске ефикасности објекта“.

  1. У спроведеном поступку донето је решење да за наведени пројекат није потребна израда Студије о процени утицаја на животну средину и да је носилац пројекта у обавези да се при коришћењу пројекта придржава минималних мера заштите животне средине које су предвиђене важећим Законом, прописима и стандардима, а утврђене овим решењем. Такође је утврђено да се без провере испуњености наведених мера не може издати одобрење за употребу пројекта.
  2. Донето решење заснива се на анализи захтева носиоца пројекта и расположивих података о предметној локацији, карактеристикама и могућим утицајима наведеног пројекта на животну средину, узимајући у обзир критеријуме прописане Уредбом о утврђивању Листе пројеката за које је обавезна процена утицаја и Листе пројеката за које се може захтевати процена утицаја на животну средину („Сл.гл.РС“,бр.114/08).
  3. Увид у донето Решење и осталу документацију на основу које је донето Решење и сва остала обавештења у вези са предметним пројектом можете добити у просторији Општинске  управе општине Сурдулица, Одељење за урбанизам, стамбено-комуналне, грађевинске и имовинско-правне послове канцеларија бр.20 у ул. Краља Петра Првог бр.38  телефон: 825-270 локал 123. у  времену од 10:00 - 12:00 часова у року од 10 дана од дана пријема тј. објављивања овог обавештења.

Против одлуке надлежног органа Носилац пројекта и заинтересована јавност, могу изјавити жалбу Министарству заштите животне средине, путем овог органа у року од 15 дана од дана пријема тј. објављивања обавештења о донетом Решењу.